Verkeerd in goede staat

Verkeerd in goede staat

Mijn lievelings-Marktplaatstaalfout is verkeerd in goede staat. Is die stoel nu goed, of is ie verkeerd?

Krang is een woord uit mijn jeugd, Nedersaksisch van oorsprong en nog steeds in gebruik in het oosten en noordoosten van Nederland. Het woord drukt perfect uit wat ik doe en wat ik belangrijk vind:

KRANG betekent…

vanaf de moeilijke kant inspringen als je touwtje springt

Dat deed ik vroeger al graag. Dan moet je goed opletten en meebewegen om precies op het juiste moment te springen.
Vastgelopen jongeren en studenten in alle fases van hun studie of juist zonder studie kunnen bij mij terecht voor (studie)loopbaanadvies. Als erkend KernTalentenanalist ga ik met je terug naar de kindertijd, om van daaruit te kijken naar je aard, motivatie en potentie. In je kindertijd ligt namelijk de sleutel voor keuzes die je in de toekomst maakt.

averechts en tegendraads

Dat is mijn werk bij WALHALLAb, waar ik jongeren begeleid en samen met hen op onderzoek uit ga. 1 recht, 2 averecht, met naald en (tegen)draad(s).

dwars

Ik ga op zoek naar niet voor de hand liggende mogelijkheden en oplossingen. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen. Ik ga niet uit van standaard maar kijk naar waarin je afwijkt. Daarin ligt namelijk je unieke bijdrage.

omgekeerd

Niet oppervlakkig en snel snel snel maar met tijd, geduld en vertrouwen. Als je dat eenmaal doorhebt, is het allemaal eigenlijk heel simpel. Maar nooit eenvoudig.

slechtgehumeurd

Soms ben ik boos omdat in het onderwijs de norm steeds smaller wordt, zodat er nog meer kinderen tussenuit poppen. Maar ook boosheid is ergens goed voor. Het houdt me van de straat en scherp om anderen te stimuleren jongeren serieus te nemen. Een training of advies wil ik dus best eens geven.

achterstevoren

Dat zijn de artikelen over onderwijs die ik schrijf, het bovenste onder, het binnenste buiten, het achterste voor.

binnenstebuiten

Ik begeleid hoogbegaafde jongeren. Beetje verstrooid, beetje anders. Met hun jas binnenstebuiten.

verkeerd, niet passend, ziek

Een belangrijke drijfveer is de positieve-desintegratietheorie van Kazimierz Dabrowski: door crisis – een depressie, hevige boosheid, ziekte – zet je je af tegen je omgeving en juist als je daar midden in zit, kun je veel over jezelf en je verhouding tot de wereld leren.

Verkeerd, maar toch in goede staat. Krang dus.

2 Reactie's
 • Niek Persoon
  Geplaatst op 16:39h, 01 september

  Beste Annemieke,

  Van harte gefeliciteerd met het in de wereld zetten van Bureau Krang.
  Ik zie je dat helemaal doen.
  Prachtige weergave die je brengt naar je daadwerkelijke levensdoel.

  Liefs,
  Niek Persoon

 • Danielle Krekels
  Geplaatst op 12:56h, 02 november

  Wat een heerlijke uitleg! Ik viel over de vermoedelijke ‘dt’ fout, maar ik had het toch kunnen weten: Annemieke is oorspronkelijk Neerlandicus van opleiding. Gelukkig was ik zo wijs er even naar te vragen: was dit expres? Ja dus!