Blog

Mijn eerste MDO

Wil jij naar het MDO van Stan gaan? Ik kreeg een A4-tje in mijn hand gedrukt over dit jongetje dat al een aantal maanden bij ons was. Meer dan een kantje informatie hebben we niet over de kinderen die bij WALHALLAb komen. Is ook niet nodig: we hebben ogen en oren en daarmee registreren we dagelijks hoe het met ze gaat.

Blinde vlek

Lang kon ik het leven in de wereld zoals ik hem kende voor lief nemen en meebewegen met de stroom. Dat leverde een kalm en best tevreden bestaan op. Ik merkte dat mijn invloed niet echt ver reikte, iets wat ik later bij Novilo herkende als mijn cirkel van invloed die maar een klein stukje innam van mijn cirkel van betrokkenheid.

LL

Na het lezen van het boek Diagnosedrift was ik weer aan het twijfelen geslagen. Klopt de diagnose Asperger bij mijn dochter Madelief wel? Is het geen misdiagnose, zoals vaker voorkomt bij hoogbegaafde kinderen? Kind voelt zich onbegrepen op school. Sluit qua gedachtewereld niet aan bij haar klasgenootjes.

Verkeerd in goede staat

Mijn lievelings-Marktplaatstaalfout is verkeerd in goede staat. Is die stoel nu goed, of is ie verkeerd?
Krang is een woord uit mijn jeugd, Nedersaksisch van oorsprong en nog steeds in gebruik in het oosten en noordoosten van Nederland. Het woord drukt perfect uit wat ik doe en wat ik belangrijk vind: KRANG betekent…