Blog

Vierdimensionale aandacht in het hier en nu

Voor de opleiding De biografie als medicijn doe ik ter voorbereiding een opdracht waarin de sociale dimensie, de relatie met onszelf, anderen en de natuur, centraal staat. Ik voel weerstand als ik contact moet leggen met een boom.

Ken jezelf goed en de wereld een beetje

Door de wereld te verkennen leer je jezelf kennen. Tijdens de jaren op school is daar niet veel aandacht voor geweest. Misschien had je wel LOB en studiekeuzegesprekken, maar gingen die echt over wie jij bent?

Het is aan ons

Wees onzekerheidsvaardig vanuit een kunstenaarsmindset Vorig jaar, middenin de coronacrisis, kwam het boek Het is aan ons van Merlijn Twaalfhoven uit. Twaalfhoven is componist. Zelf heeft hij nooit goed stil kunnen zitten in een concertzaal en als hij is afgestudeerd aan het conservatorium is hij dan ook…

Levensparadoxen en groeidynamiek

Lara zoekt vaak oplossingen buiten haarzelf. Haar KernTalentenprofiel en de relatie tussen de verschillende KernTalenten toont haar de verschillende, soms tegengestelde kanten van haarzelf. De innerlijke strijd hoort bij haar en daarmee ligt ook de oplossing vaak binnen haarzelf.

Mijn eerste MDO

Wil jij naar het MDO van Stan gaan? Ik kreeg een A4-tje in mijn hand gedrukt over dit jongetje dat al een aantal maanden bij ons was. Meer dan een kantje informatie hebben we niet over de kinderen die bij WALHALLAb komen. Is ook niet nodig: we hebben ogen en oren en daarmee registreren we dagelijks hoe het met ze gaat.

Blinde vlek

Lang kon ik het leven in de wereld zoals ik hem kende voor lief nemen en meebewegen met de stroom. Dat leverde een kalm en best tevreden bestaan op. Ik merkte dat mijn invloed niet echt ver reikte, iets wat ik later bij Novilo herkende als mijn cirkel van invloed die maar een klein stukje innam van mijn cirkel van betrokkenheid.

LL

Na het lezen van het boek Diagnosedrift was ik weer aan het twijfelen geslagen. Klopt de diagnose Asperger bij mijn dochter Madelief wel? Is het geen misdiagnose, zoals vaker voorkomt bij hoogbegaafde kinderen? Kind voelt zich onbegrepen op school. Sluit qua gedachtewereld niet aan bij haar klasgenootjes.

Verkeerd in goede staat

Mijn lievelings-Marktplaatstaalfout is verkeerd in goede staat. Is die stoel nu goed, of is ie verkeerd?
Krang is een woord uit mijn jeugd, Nedersaksisch van oorsprong en nog steeds in gebruik in het oosten en noordoosten van Nederland. Het woord drukt perfect uit wat ik doe en wat ik belangrijk vind.