Over Krang

ondersteboven binnenstebuiten achterstevoren

Verkeerd, maar in goede staat

Na achttien jaar in dienst bij de Universiteit van Amsterdam als programmamaker, besloot ik twee jaar geleden iets compleet anders te gaan doen. Ik startte met de opleiding Talentbegeleider bij Novilo en deed vervolgens de opleiding tot KernTalentenanalist bij CoreTalents. Dit met als doel om jongeren te begeleiden. Jonge mensen die zich niet zo thuis voelen in het onderwijssysteem, misschien ook niet in deze maatschappij. Vaak zijn dat hoogbegaafde jongeren, maar niet altijd. Het maakt mij niet uit hoe je het noemt. Wat jong is laat ik overigens ook aan jezelf over. Gelijkwaardigheid staat voorop.

Ik help graag jezelf te begrijpen en te erkennen waar je talenten liggen. Daarbij focus ik niet op problemen maar op mogelijkheden: op je aard, motivatie en potentie.

Annemieke van Manen

Mijn eigen KernTalenten

Waar ik energie van krijg

Sinds ik bureau Krang heb doe ik wat ik het allerliefste doe en dat zijn veel verschillende dingen: schrijven, leren, opknappen van oude meubels, bekleden van stoelen en onverwachte dingen die op me af komen. Ik ben graag onder jongeren en hou ervan ze te helpen inzien wat ze allemaal in zich hebben. In het werk dat ik nu doe kan ik mijn KernTalenten maximaal kwijt. Dat gun ik iedereen.

Boekjes maken

100 gezichtjes

Samen met mijn lieve vriendinnetje en (grafisch) vormgever Janny, die ook mijn logo ontwierp, maak ik wel eens wat.

Dit boekje bijvoorbeeld. Het bestaat nog niet in gedrukte vorm, maar je kunt het wel inkijken.

Samen samen samen samen

Samenwerken

Ik werk graag samen. Bij WALHALLAb natuurlijk, maar ook met losse projecten. Zo geef ik met Hanneke Knoop dit najaar trainingen over hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs (via SVTP.nl).

Met zes andere professionals die werken vanuit de Theorie Positieve Desintegratie van Dabrowski hebben we de Kenniscommunity opgericht. Naast de beschrijving van de theorie vind je hier inspiratie, portretten en praktijkvoorbeelden vanuit ons werk.

Wat kan ik voor je doen?

Wil je een KernTalentenanalyse of een (studie)loopbaanadvies? Zoek je een trainer op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid? Zoek je een redacteur of schrijver voor artikelen, een levensverhaal of interview? Heb je een zoon of dochter die bij WALHALLAb door mij begeleid wil worden? Of wil je iets anders vragen? Laat het me weten via dit formulier.