Over Krang

ondersteboven binnenstebuiten achterstevoren

Verkeerd, maar in goede staat

In 2018, na achttien jaar in dienst bij de Universiteit van Amsterdam als programmamaker, besloot ik iets compleet anders te gaan doen. Ik startte met de opleiding Talentbegeleider bij Novilo en deed vervolgens de opleiding tot kerntalentenanalist bij Coretalents. Dit met als doel (jonge) mensen te begeleiden. Mensen die zich niet zo thuis voelen in het onderwijssysteem of andere systemen in deze maatschappij. Vaak zijn dat hoogbegaafden, maar niet altijd. Het maakt mij niet uit hoe je het noemt. Wat jong is laat ik overigens ook aan jezelf over. Gelijkwaardigheid staat voorop.

Ik help graag jezelf te begrijpen en te erkennen waar je drijfveren liggen. Daarbij focus ik niet op problemen maar op mogelijkheden: op je aard, motivatie en potentie.

In 2021/2022 deed ik de opleiding Biografie als medicijn van Square of life. Het werken vanuit de vier dimensies (fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel) geeft nog meer inzichten aan welke knoppen je kan draaien op weg naar het leven dat bij je past. Je biografie en kerntalentenanalyse samen geven een betrouwbaar beeld en bewijs van je aard, motivatie en potentie. Door je kerntalentenprofiel te koppelen aan belangrijke gebeurtenissen en keerpunten in je leven krijg je inzicht in jouw drijfveren. Het antwoord op de vraag hoe jij een gelukkiger leven kunt leiden, ligt vaak grotendeels verborgen in jouw eigen verhaal. Lees meer hierover op de pagina Loopbaanbegeleiding.

Annemieke van Manen

Mijn eigen KernTalenten

Waar ik energie van krijg

Sinds ik bureau Krang heb doe ik wat ik het allerliefste doe en dat zijn veel verschillende dingen: mensen helpen in hun loopbaan, schrijven, leren, opknappen van oude meubels, bekleden van stoelen en onverwachte dingen die op me af komen. Ik ben graag onder jongeren en hou ervan ze te helpen inzien wat ze allemaal in zich hebben. In het werk dat ik nu doe kan ik mijn kerntalenten maximaal kwijt. Dat gun ik iedereen.

In dit blog lees je waar het woord ‘krang’ vandaan komt en wat het (voor mij) betekent.

Boekjes maken

100 gezichtjes

Samen met mijn lieve vriendinnetje en (grafisch) vormgever Janny, die ook mijn logo ontwierp, maak ik wel eens wat.

Dit boekje bijvoorbeeld. Het bestaat nog niet in gedrukte vorm, maar je kunt het wel inkijken.

Samen samen samen samen

Samenwerken

Ik maak deel uit van verschillende samenwerkingsverbanden.

Sinds september 2021 maak ik deel uit van Hoogbegaafd in Bedrijf van Rianne van de Ven. Ik werk als zelfstandig onderaannemer en voer UWV, coach- en Tweedespoor-trajecten uit.

Met Hanneke Knoop geef ik in company trainingen over hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs (via SVTP).

Met acht andere professionals die werken vanuit de Theorie Positieve Desintegratie van Dabrowski hebben we de Kenniscommunity opgericht. Naast de beschrijving van de theorie vind je hier inspiratie, portretten en praktijkvoorbeelden vanuit ons werk.

Samen met Marieke ten Brinke richtte ik Peerplex op: een plek waar jongeren die zich niet zo gemakkelijk in anderen herkennen bij elkaar kunnen komen.

Wat kan ik voor je doen?

Loop je vast in je werk of opleiding? Wil je een kerntalentenanalyse of een (studie)loopbaanadvies? Zie je dat je puber lijdt onder het onderwijssysteem? Zoek je een redacteur of schrijver voor artikelen, een levensverhaal of interview?  Of wil je iets anders vragen? Laat het me weten via dit formulier. Het kennismakingsgesprek is kosteloos.