Nieuws

Geef je bruisende binnenkant de ruimte

Binnenstebuiten

Met mijn zus Edith, die vaktherapeut Beeldend is, organiseer ik een creatief weekend op Texel. Kamperend ga je jouw KernTalenten ontdekken: waar krijg je energie van en hoe maak je je leven en werk nog leuker? Daarnaast ga je creatief aan de slag. Op zoek naar jouw bruisende (binnen)kant. Lees verder

Binnenstebuiten illustratie def

Dit zijn de boeken die ik de laatste tijd heb aangeschaft. Sommige spiksplinternieuw, andere juist klassiekers en aangeschaft via Marktplaats. Ik lees ze zo ongeveer allemaal tegelijk. Behalve Leren Lijden, van Martin Appelo, die las ik in een ruk uit. Appelo geeft inzicht in de Oosterse en Westerse benadering van lijden en hoe je via die twee samen tot een vorm van ‘vriendelijk lijden’ kan komen. Wijs en praktisch boek!

Alle boeken van boven naar beneden van links naar recht: 1. Clarissa Pinkola Estes: De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen. 2. Yvonne van Sark: Opgroeien als de wereld in brand staat. 3. Els van Steijn: De fontein. Vind je plek. 4. Martin Appelo: Leren lijden. 5. Lisette Schuitemaker: De vijf kindconclusies. Niet meer alles geloven wat je denkt. 6. Thijs Hogenhuis: Haas gaat undercover. 7. Martin Schravesande: De thuiszittersklas. Op zoek naar de wil om te leren. 8. Tjitske Jansen: Iedereen moet ergens zijn. 9. Roman Krznaric: De goede voorouder. Langetermijndenken voor een kortetermijnwereld.

Testimonial

Foske over de KernTalentenanalyse

In het najaar van 2021 deed ik, via Hoogbegaafd in bedrijf, de KernTalentenanalyse voor Foske (42). Hieronder lees je haar recensie. Om stil van te worden.

Na een burn-out meldde ik me met loopbaanvragen bij Annemieke voor een Kerntalentenanalyse. Wat een goede zet. Ik heb Annemieke ervaren als warm, zeer bekwaam, met veel kennis zowel in de breedte als in de diepte, met humor en lekker veel eigenwijsheid. In zowel de gesprekken als het (uitgebreide!) verslag voelde ik me gehoord, gevoed, aan het denken gezet. Wat een rijkdom, zo’n berg input voor persoonlijke groei! De Kerntalentenmethode, en de persoonlijke kleur die Annemieke eraan geeft d.m.v. het in kaart brengen van je levenslijn, zijn grondig en diepgaand, heel waardevol. Ook, juist, voor complex-denkende, hoogbegaafde mensen. En ook als je denkt dat je jezelf al goed kent 😉 Mij heeft het verdieping en verrassing opgeleverd. Met deze input ga ik gevoed en blij verder op mijn eigen pad, de Kerntalenten kan ik als een kompas gebruiken. Ik ben benieuwd welke richting ze me verder op sturen…

Wil je op de hoogte blijven van bureau Krang? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Ontwikkeling

De biografie als medicijn

Eind december startte ik met de opleiding Biografie als medicijn van Square of life. Na een heel intensieve drieënhalfdaagse is nu de periode van oefenen aangebroken. Daarbij combineer ik de KernTalentenanalyse met de Journey van Square of life, waarmee de biografie wordt opgetekend en die uitgangspunt is voor zes begeleidingssessies. Beginnend met een intake, via de vier dimensies -fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel- naar de finale: het topgesprek waarin alles samenkomt. Zie ook de site van Square of life.

Onderaannemer bij Rianne van de Ven

Sinds oktober 2021 werk ik als zelfstandig onderaannemer voor Hoogbegaafd in Bedrijf B.V. van Rianne van de Ven. Ik voer niet alleen KernTalentenanalyses uit maar ook Tweede-spoortrajecten en vanaf januari 2022 ben ik ook geschikt bevonden om UWV-trajecten uit te voeren. Dankzij de supervisie van Rianne leer ik continu bij. Neem een kijkje op de website.