Binnenstebuiten

Op zoek naar je bruisende binnenkant in een weekend kamperen op Texel 

Ieder jaar organiseren mijn zus Edith en ik een lang weekend op Texel met de naam Binnenstebuiten. Dit weekend is voor jou bedoeld als je een vrouw bent (35-60) en een leven leeft dat wel oké is, maar je voelt dat er meer in zit: van binnen bruist en kolkt er van alles maar je weet niet goed hoe je dit kunt uitleven. Misschien zit je werk in de weg of je relatie, heb je praktische bezwaren of ben je bang om je ware zelf te laten zien.

We gaan dit weekend letterlijk naar buiten: kamperen op een boerencamping op Texel. Daar gaan we op zoek naar jouw creatieve binnenkant. Het weekend vindt plaats in september 2024.

Wat je gaat ontdekken

In een groep met vier reisgenoten ga je op zoek naar wat jou echt drijft. Wat zit er allemaal in je en hoe zorg je ervoor dat je een leven leeft dat dichter bij jezelf ligt? Dat ga je ontdekken in de creatieve workshops van Edith en met behulp van de kerntalentenontdekking van Annemieke.

Wat is jouw aard, waar ligt je potentie en waar haal je je motivatie vandaan? Laat je leiden door je creatieve (binnen)kant.

Hoe het weekend eruit ziet

Op donderdagochtend kom je aan op de camping. Je hebt tijd om je te installeren op het besloten veldje dat we hebben gereserveerd. Donderdagmiddag beginnen we met een gezamenlijke activiteit en leren we elkaar beter kennen. Voor het hele weekend geldt dat het gezamenlijke programma buiten is, op de ‘binnenplaats’ die we tussen onze campers, tenten en caravans opbouwen. De kerntalentenontdekkingen vinden ook buiten plaats, of, bij slecht weer in Annemiekes camper.

De maaltijden worden verzorgd door Meisje Ieke uit De Cocksdorp. Zij doet boodschappen en bereidt het avondeten voor. De hele dag is er beschikking over thee, sap, (mineraal)water en koffie en bij de maaltijd is er desgewenst wijn of bier. We eten trouwens vegetarisch.

Na nog een gezamenlijk ontbijt en evaluatie breken we op zondagochtend de boel op en keren terug naar het vasteland.

Wie wij zijn

Het weekend is georganiseerd en wordt geleid door twee zussen met ieder een andere expertise. Ze ontdekten dat combineren van hun vak tot mooie dingen kan leiden. Vooral als ze dat doen op een manier die bij ze past: kamperend met de camper.

Edith is geregistreerd vaktherapeut beeldend en systeemtherapeutisch werker.  Met beeldende middelen als tekenen, schilderen en kleien, zoekt ze samen met jou naar manieren die je helpen om stil te staan bij je wensen en behoeftes.

Annemieke is erkend kerntalentenanalist. Met deze methode haalt ze via je kindertijd je aard, potentie en motivatie naar boven. Waar krijg je energie van en wat kost je juist energie? Meer informatie over de kerntalentenanalyse vind je hier.

Wat je ervoor betaalt

De prijs voor het weekend is € 695,- . Dit is wat je ervoor krijgt:

  • een gezamenlijke activiteit op donderdag
  • drie creatieve programma’s*
  • een kerntalentenontdekking**
  • een kampeerplek op een boeren camping
  • 3x ontbijt, 3x lunch, 2x avondeten, tussendoortjes en drinken (all inclusive ;))

*Bij de eerste twee groepsbijeenkomsten en de laatste (presentatie en tentoonstelling) zijn alle deelnemers aanwezig. Van de creatieve workshops mis je er een, vanwege de kerntalentenontdekking die een dagdeel duurt.

**Een van de deelnemers kan de analyse al voor aanvang van het weekend laten afnemen.

Je betaalt zelf: reis, overtocht naar Texel, evt. OV  op Texel of fietshuur en het avondeten op donderdagavond.

Wat je nog moet weten

Voor aanvang van het weekend krijg je per mail een persoonlijke reactie waarbij je de volgende bijlagen ontvangt:

–   een informatiedocument over het weekend
–   een vragenlijst van de kerntalentenanalyse
–   een intakeformulier
–   twee facturen (twee termijnen)

Een kerntalentenanalyse bestaat normaalgesproken uit een ontdekking en een uitgebreid verslag dat € 1200,- kost. De helft daarvan zit al inbegrepen in het weekend. Je krijgt dus als het ware bij je kerntalentenontdekking een heel weekend Texel voor € 95,- ! Na afloop van het weekend kan je tegen bijbetaling een verslag van je kerntalentenanalyse laten maken. Dit is een duurzaam document dat je  iedere keer kan raadplegen als je voor een belangrijke beslissing staat of als je vastloopt in je leven. Vraag bij Annemieke naar de mogelijkheden.

Wat je zelf meeneemt

Kampeeruitrusting bestaande uit:

–   Tent/Caravan/Camper
–   Slaapspullen
–   Stoel(en)
–   Bord, beker, bestek
–   Warme kleding
–   Dekens, jassen, sjaals en misschien zelfs (halve) handschoenen
–   Wandelschoenen
–   Schrift/opschrijfboekje en pen
–   Fiets (huren is evt. mogelijk)

Hoe je er komt

Je reist op eigen gelegenheid naar Texel. Hieronder vind je afvaarttijden, afstanden, informatie over de bus en de kosten.

1 x retour voetpassagier € 2,50

1 x retour met auto voor een voertuig van max. 6,5 meter lang, afvaart op donderdag € 26, op vrijdag € 39.

Afvaarten vanaf Den Helder donderdag: ieder uur (op het halve uur) vanaf 06.30 tot 21.30 uur

Trein en bus info: de reis met de trein en bus vanaf Utrecht CS naar de haven van Den Helder duurt ongeveer twee uur. Ieder half uur gaat er een trein rechtstreeks naar Den Helder (08/38).

De bus op Texel boek je minimaal 30 minuten voor vertrek via www.boeking.texelhopper.nl.

Afvaarten vanaf Texel zondag: ieder uur (op het hele uur) vanaf 07.00 tot 21.00 uur.

Check voor de meest actuele informatie nog even de Teso-website

Kom lekker samen met een vriendin en deel je tent, camper of caravan. En vergeet niet anderen te tippen die zo’n weekend ook helemaal geweldig zullen vinden.

Vul om je aan te melden dit formulier in

Het Binnenstebuitenweekend 2024 vindt  plaats in september 2024.  Gebruik dit aanmeldformulier om aan te geven dat je graag mee wilt gaan. Je verbindt je dan nog nergens aan. Pas als we voldoende deelnemers hebben, gaat een annuleringsregeling in.

Wil je eerst nog wat vragen? Bel of mail Annemieke: 06 – 42 99 27 25 of miek@bureaukrang.nl