Peerplex

Heb je het idee dat je op een aantal vlakken wat anders bent dan anderen? Dat het schoolsysteem niet vanzelfsprekend voor je is. Dat je dieper denkt en intenser voelt dan je klasgenoten. Dat je andere interesses dan veel van je leeftijdsgenoten hebt. Dat je op bepaalde vlakken wat voorloopt ten opzichte van anderen maar tegelijkertijd wat achter op andere gebieden. Dat je je vaak moet aanpassen aan anderen, waardoor het soms moeilijk is te weten wie jezelf bent.

Wanneer je je in een of meerdere beschrijvingen herkent, dan zijn de peergroepen van Peerplex misschien iets voor jou. Het kan een hele opluchting zijn om te ontdekken dat er ook anderen zijn die dezelfde ervaringen hebben.

Er zijn twee groepen:

Inside In Peers

Een fijne groep tijdens schooltijd. Onze ruimte is geschikt om verschillende dingen samen te doen, of even lekker op jezelf te zijn. Waar word jij enthousiast van? Waar kom jij je bed voor uit? Wij stimuleren je om jezelf beter te leren kennen. In de groep of individueel.

De Inside In Peers komen iedere dinsdagochtend om 10:00 – 13:00 uur bij elkaar (inloop vanaf 09:30 uur).

Gender Peers

Deze groep is bedoeld voor hb-jongeren die zoekende zijn naar hun eigen genderidentiteit en die daarbij graag in contact komen met anderen die dat ook doen. We wisselen vrijblijvende avonden af met thema-avonden waarin we bijvoorbeeld interessante mensen uitnodigen of gezamenlijk een film kijken. Lees hier het verhaal van Aster, die al een hele zoektocht achter de rug heeft.

De Gender Peers komen iedere tweede donderdag van de maand samen van 16:00 – 20:00 uur (inclusief samen eten).

Over Peerplex

Peerplex is een initiatief van Marieke Brinksma en Annemieke van Manen. We willen niet alleen jongeren bij elkaar brengen maar ook graag een creatieve plek creëren. Een plek waar je van elkaars gezelschap kan genieten en dingen kan doen en maken. Die creatieve plek is er nog niet helemaal maar een ruimte om samen te komen is er zeker. We beginnen klein maar denken groot.

Desgewenst ondersteunen we de jongeren bij hun (studie)loopbaan. Een doel of richting waarin je je beweegt kan een belangrijke motivator zijn voor scholing.

Locatie

Peerplex bevindt zich in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen, goed bereikbaar met het ov. In deze Routebeschrijving lees je hoe je bij ons komt.

 

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Peerplex.