WALHALLAb

Meesters en gezellen

Ruimte(n) voor talent

WALHALLAb is een plek waar alles kan. Welk talent je ook wilt ontwikkelen, de meesters van WALHALLAb staan voor je klaar. Bouw je eigen bed, leer schilderen als een kunstenaar, bekleed een designstoel, knap een bij het vuilnis gevonden kastje op, organiseer een tentoonstelling van A tot Z, alles is mogelijk. We werken met alle leeftijden door elkaar. Als je iets gaat leren ben je een gezel, maar je kan evenzogoed meester zijn, als je je kennis met een ander deelt.

Als meester help ik je met van alles. Dat doe ik met dat wat ikzelf de afgelopen jaren heb geleerd, van technische kennis op het gebied van meubels bekleden, tot kennis over positieve psychologie en hoogbegaafdheid. Daarnaast steek ik er zelf ook veel van op.

 

 

 

Alle zwart-witfoto’s van WALHALLAb op deze site zijn gemaakt door Tim Wengelaar

Een voorbeeld

De Artifrog

In het najaar van 2019 kwam Margriet bij WALHALLAb. Samen knapten we een Artifort designstoel op. Haar verhaal is illustratief voor de begeleiding die ik kan bieden.

Wil je hier meer over weten? Lees dan het verhaal van de Artifrog.

projecten bij WALHALLAb

Kruittorenstoelen

De eerste kasteelstoel voor de Kruittoren van Zutphen is af. Nicole (chef restauratieproces), Sterre (chef design) en Milou (chef projectmanagement) werkten samen aan het restaureren en ontwerpen van de stoelen. Nicole heeft de stoel uiteindelijk helemaal afgemaakt en is afgestudeerd op het proces en het resultaat. Bij het ontwerp staat de geschiedenis van Zutphen en die van de Kruittoren centraal. Dat zie je terug in het kleurgebruik (de kleuren van Zutphen) en het wapen dat Nicole met sjablonen op de achterkant van de stoel schilderde. Dit filmpje maakte Nicole voor haar afstudeerverslag. Het hele proces van restaureren komt erin voorbij.

Op dit moment werk ik met stagiaire Kayleigh aan de tweede van de drie stoelen. Ook zij neemt een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Zutphen als uitgangspunt voor het ontwerp van de stoel.

projecten bij WALHALLAb

WALHELLEp tijdens de lockdown

WALHELLEp is de jongerenafdeling van WALHALLAb: jongeren die zich bekommeren om andere jongeren. Ze organiseren regelmatig bijeenkomsten. In de eerste plaats bedoeld om elkaar te ontmoeten en te verbinden. Op de Waterstraat is daarnaast genoeg te doen: je kunt er van alles maken, zoals een bucket hat, een tas, muziek en zelfs een kast of lamp. Alleen met elkaar chillen mag en kan natuurlijk ook, al is het natuurlijk met mondkapje en gepaste afstand.

Ook na de lockdownperiode kunnen jongeren op woens- en vrijdagavonden terecht. Er is zelfs een heus WALHELLEp spel in de maak: WALSPELLEp. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van de activiteiten en lees meer op de site.

Wat kan ik voor je doen?

Wil je een KernTalentenanalyse of een (studie)loopbaanadvies? Zoek je een trainer op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid? Zoek je een redacteur of schrijver voor artikelen, een levensverhaal of interview? Heb je een zoon of dochter die bij WALHALLAb door mij begeleid wil worden? Of wil je iets anders vragen? Laat het me weten via dit formulier.