Levensloopbegeleiding

Als je weet wie je bent kun je alles worden wat je wilt 

Ken jezelf

Socrates zei het al: ken jezelf. Als je als kind niet genoeg hebt kunnen ontdekken wie je bent, kan dat leiden tot keuzes in studie, werk en relaties die niet echt passend zijn. Hoe minder je als kind jezelf mag zijn, hoe langer de weg als volwassene om terug bij jezelf te komen.

In levensloopbegeleiding staat de vraag centraal of de keuzes die je maakt en hebt gemaakt wel echt bij je passen. Als je weet wie je bent, wat je motiveert, waar je energie van krijgt, kun je de wereld om je heen gemakkelijker tegemoet treden, kun je een beter onderscheid maken tussen jouw eigen verantwoordelijkheden en die van anderen.

Worden wie je bent

Neem mij…de talentbegeleidende, schrijvende en programmamakende Neerlandicus en KernTalentenanalist die bij WALHALLAb stoelen opknapt, begeleidt en trainingen geeft

Zelf ben ik een voorbeeld van een carrièreswitcher. Nadat ik met een vaststellingsovereenkomst de Universiteit van Amsterdam had verlaten ben ik voor mezelf begonnen met bureau Krang. Omscholen kan ik het niet noemen; ik neem alles mee wat ik daarvoor ook al was. Het gaat eigenlijk meer om een andere manier van combineren en nadruk leggen op datgene wat echt het beste bij je past.

Het heeft even geduurd voordat ik mezelf kende maar nu ik een aardig beeld heb, beweeg ik me steeds gemakkelijker door deze vreemde wereld.

Je leven een andere wending geven

Levensloopbegeleiding

Onderdeel van de levensloopbegeleiding is een KernTalentenanalyse. Het verslag dat je ontvangt is het uitgangspunt voor het maken van nieuwe keuzes en het plan om te komen waar je naartoe wilt. Doelen aan de hand van de keuzes die je maakte jezelf te leren kennen en met behulp van de KernTalentenanalyse vertrouwen te krijgen in jezelf. Daarnaast is de KernTalentenanalyse het uitgangspunt om keuzes te maken voor je toekomst. Dat hoeft niet per se werk of studie te zijn. Het gaat om keuzes die ten goede komen aan jezelf op wat voor gebied dan ook.

Lees hier de casus van Lara: Levensparadoxen en groeidynamiek

Op zoek naar een passende studie of baan

Studieloopbaan- of loopbaanbegeleiding

Afhankelijk van je vraag bestaat de loopbaan- of studieloopbaanbegeleiding uit alleen een KernTalentenanalyse met in het verslag een advies gericht op je specifieke vraag. Dit traject kan desgewenst worden uitgebreid met een aantal uren begeleiding bij het maken van een studiekeuze of bij het maken van een nieuwe CV en sollicitatiebrief. Heel praktisch dus.

Wat kan ik voor je doen?

Loop je vast in je werk of opleiding? Wil je een KernTalentenanalyse of een (studie)loopbaanadvies? Zie je dat je puber lijdt onder het onderwijssysteem? Zoek je een redacteur of schrijver voor artikelen, een levensverhaal of interview?  Of wil je iets anders vragen? Laat het me weten via dit formulier. De intake is kosteloos.